Velkommen til Bo Lyhnes private hjemmeside

 
   
     
 

Slægtsforskning

Slægtsforskning er en hobby, som kan tage utroligt meget af den fritid, man har til rådighed, og det gode er, man helt selv bestemmer, hvor meget tid, man har lyst til at bruge på det, da man stort set kan blive ved i det uendelige. Til gengæld er slægtsforskning også en hobby, som man kan blive helt utroligt bidt af og ikke kan lægge fra sig igen. Jeg har adskillige gange siddet til langt ud på natten og gennemrodet diverse kilde rpå nettet, for at finde frem til "The Mising Link" mellem nogle af mine aner. Når det så endelig lykkes at finde lniket, så giver det ofte utroligt mange informationer til at komme videre i puslespillet. Det er en herlig fornemmelse at finde dette "Missing Link"

På denne side har jeg samlet informationer om slægtsforskning i forskellige kategorier, som du kan se nedenfor. Det vil være en blanding af generelle gode rå omkring slægtsforskning og min egen slægtsforskning. Jeg har efterhånden arbejdet med slægtsforskning i nogle år og har på den baggrund gjort mig en del erfaringer om, hvad der virker og hvad der ikke virker. Disse råd og erfaringer er det, som jeg gerne vil dele ud af.

 

Gode råd om slægtsforskning

Her kan du finde en række gode råd om slægtsforskning.

 

Kilder til slægtsforskning

Man kommer ikke langt i sin slægtsforskning, hvis man ikke har kilder til de oplysninger og informationer, som man leder efter for at kortlægge slægten. Der er i dag en lang række kilder på nettet og det kan give rigtig god mening at starte sin slægtsforskning med at søge nettet tyndt, før man begynder at gennemrode de fysiske arkiver. På denne side har jeg samlet de kilder, som har medvirket til min egen slægtsforskning og som jeg mener, kan være interessant for anre slægtsforskere.

 

Gamle Mål

Det har skiftet en del gennem tiderne, hvordan man opgør mål og på denne side, kan du finde mål i alle afskygninger. Jeg har samlet nogle af de mål, som man brugte tidligere og omsat dem til nutidige mål. Det kan være med til at give etmere helstøbt billede af datidens mål.

 

Begyndelsen

Læs mere om, hvorfor og hvordan jeg selv begyndte at slægtsforske.

 

Klitmøller

Her finder du flere informationer om Klitmøller, hvor jeg stammer fra og hvor en stor del af min slægtsforskning udspringer fra. Siden indegolder en blanding af Klitmøller set i et historisk perspektiv, men også et Klitmøller i et mere nutidigt lys.

 

Lild

Min morfar stammer fra Lild Strand og dermed stammer en del af mine aner også fra området omkring Lild Starand og Lild Sogn. Her kan du læse mere om forbindelsen til Lild.

 

Gamle Billeder fra Thy

Jeg har samlet forskellige gamle billeder sammen, som alle har en eller anden tilknytning til min slægtsforskning og til Thy. Tag et kik, og se, om der skulle være noget imellem, som du selv kan genkende. Har du billeder liggende, som du mener, kunne være interessante og som du er villig til at dele, så er du velkomment il at sende dem til mig i en mail.

 

Mine aner

Her kan du se den samlede oversigt over mine aner og de oplysninger, som jeg indtil videre er kommet frem til. Stamtræet, som du finder her, vil løbende blive opdateret, efterhånden som jeg får tastet yderligere oplysninger ind i databasen. Databasen over min slægt er ved at være ret omfattende og indeholder efterhånden mere end 50.000 personer, som jeg på en eller adnen måde er forbundet med. Jeg er altid interesseret i at høre nærmere, hvis du skulle have yderligere oplysninger om nogle af de personer, som er nævnt i stamtræet, så send mig endelig en mail, hvis du har informationer, som ikke findes i stamtræet.

 

Artikler om slægtsforskning

Jeg vil løbende udarbejde artikler om diverse emner indenforslægtsforskning. På denne side vil jeg samle artikler, så de er overskuelige at gå til.

 

Copyright © 2006 - 2012 - All rights reserved - Sitemap