Velkommen til Bo Lyhnes private hjemmeside

 
   
     
 

Rejser - Jordomrejse - Australien

Efter en fed ferie i Thailand, gik turen videre til Sydney. Som i Thailand, var vores ophold i Australien præget af, at vi ikke havde så meget tid og derfor kun fik set en enkelt by, nemlig Sydney. Vi havde kun 4 dage i byen, så den store beskrivelse af Sydney kan det nok ikke blive til. Vi ville egentlig gerne have nået meget længere omkring i Australien, men da tiden var knap, da det jo ikke var rejsens hovedmål, var det begrænset, hvor meget vi nåede, så det må vi helt klart gøre en anden gang.

Vi havde ikke de store planer for byen, men havde mest af alt valgt den, da den passede rimeligt godt ind på ruten, når vi nu skulle til New Zealand. Problemet var bare, at vi blev ramt af jetlag, efter at have byttet fuldstændig op og ned på døgnet på grund af den lange flyvetur først fra Danmark til Thailand og så igen fra Thailand til Australien. Så den første dag gik næsten udelukkende med at sove og prøve at komme ovenpå igen. Selvom vi gerne ville have nået og se en hel masse, så var energien der bare ikke.

I Sydney havde vi valgt at indlogere os under knap så mondæne forhold som i Bangkok, da prisen jo er lidt en anden i Australien end i Thailand. Og der måtte vi så lige så stille begynde at vende os til livet på hostels. Ikke noget man umiddelbart vil forbinde med luksus. Men det var ok forhold for os. Vi havde allerede inden rejsen booket 4 nætter på et hostel, som lå forholdsvis centralt i Sydney, i gå afstand til de seværdigheder, som man absolut må se, når endelig man er der.

Efter at have sovet et døgns tid, gik turen ud i byen, hvor vi selvfølgelig skulle ud at se lidt på, hvad der foregik. Desværre regnede det stort set hele tiden, alle 4 dage vi var i Sydney, så det var ikke det bedste grundlag at opleve byen ud fra. Men opleves det skulle den da. Vi startede med at gå en rigtig lang tur rundt i centrum, for at vejre stemningen og for at se på hvad der skulle opleves. Vi kom forbi Sydney Aquarium, hvor man kan se på alle mulige slags fisk, ved at gå rundt under vandet. Derefter gik turen til IMAX Theatre Sydney, som efter sigende skulle være verdens største biograflærrede. Og det var vildt stort. Det var næsten som at være der selv.

Efter en tur til Operahuset i Sydney, besluttede vi os at tage til Sydney Harbour Bridge, som lå på den modsatte side af havnen.

En koalabjørn i Taronga Zoo

Jeg sidder ved en kænguru

 

Udsigten over Sydney set fra Taronga Zoo

Efter besøget i zoologisk have, havde vi planlagt at tage en tur i Sky Tower, som er et rigtig højt udsigtstårn, der skulle give en fantastisk udsigt over hele byen. Men endnu engang kom regnen i vejen og vi blev oplyst i informationen, at vi ikke kunne være sikre på, at der var nogen udsigt overhovedet på grund af de mange skyer. Vi besluttede os derfor for at aflyse turen til toppen af Sky Tower og istedet spare pengene til noget andet.

Som beskrevet led vi af jetlag, regnvejr og alt for lidt tid, så inden længe gik turen videre til rejsens mål. Efter det korte ophold i den store Australske by, var det blevet tid til at tage flyveren endnu engang, dog denne gang til stedet, hvor vi skulle være i de næste 5½ måned.

 

 

Copyright © 2006 - 2012 - All rights reserved - Sitemap