Oplysninger om Niels Christensen Knakkergaard

Kildehenvisninger
1. [Født: 7 mar 1865 i Knakkergaard, Skyum Sogn, Hassing Herred, Thisted Amt]
- kilde: Titel: Mardals hjemmeside - http://www.mardal.dk/ , i arkivet:
- kilde: Titel: Morten Hammers Hjemmeside - http://www.hammer.dyndns.dk/ , i arkivet:
2. [Døbt: 6 apr 1865 i Skyum Kirke, Hassing Herred, Thisted Amt]
- kilde: Titel: Mardals hjemmeside - http://www.mardal.dk/ , i arkivet:
3. [Død: 22 jul 1922 i Hørsted Sogn, Hassing Herred, Thisted Amt]
- kilde: Titel: Mardals hjemmeside - http://www.mardal.dk/ , i arkivet:
Biografi 
Mardals hjemmeside - http://www.mardal.dk/
 
Noter : Niels Christensen Knakkergaard
* 7. marts 1865 i Knakkergaard i Skyum
+ 22. juli 1922 i Hørsted
 
han blev gift 14. oktober 1892 i Snedsted med:
 
Mariane jensen Nørgaard
* 5. august 1872 i Beerstedgård i Snedsted
+ 3. marts 1944 i Kalundborg begravet i Hørsted
 
de fik 2 sønner og 4 døtre :
1. Christen 30.november 1894
2. Anna Petrea 29. januar 1897
3. Else 24. januar 1899
4. Kirstine 12. marts 1902
5. Louise 27. september 1905
6. Peder 4. august 1909
 
Niels købte og overtog i 1892 Skyum Nr Mølle og gård, hvor han selv drev gården med 1 karl til hjælp og der var ansat en gift møller, der i sit ægteskab havde ikke mindre end 12 børn , han passede mølleriet i de år som Niels og Mariane havde gården.
Niels var selv handikappet idet han i 1881 fald ned fra husmøllen på Knakkergård, da han var oppe og skulle tage sejlet ned i hårdt blæsevejr.
Han lå da dybt bevidstløs på gårdspladsen, hvorefter faderen Christen bar ham ind og han kom på sygehuset med brækket ryg, hvilket bevirkede at han resten af livet levede med en meget krum ryg , hvor gigten satte sig dybe spor resten af livet, han måtte lære at leve med mange smerter.
Derfor solgte de gården i Skyum og købte Afholdshotellet i Hørdum som de drev i 7 år, hvorefter de købte en mindre landejendom tæt ved kirken i Hørsted, og Niels passede kirken i sine sidste år.
Efter hans død i 1922 flyttede Mariane til Bedsted i et hus på Thylandsgade i Bedsted, men boede kun der i 2 år hvorefter hun flyttede til Kværkeby på Sjælland . her var de 4 af børnene flyttet over og Louise der blev sygeplejerske og forblev ugift , tog sig herefter af Mariane resten af hendes levetid . først i Kværkeby og de sidste mange år i Kalundborg.
Mormor Mariane var hårdt ramt af leddegigt så længe jeg kan huske , hendes fødder , hænder og arme var kun som meget store kugler, men kun de sidste to år sad hun i kørestol.
 
Medens de boede i Skyum Nr. Møllegård , havde de den skik at der hver sommer, blev sendt en vogn til havet. Normalt var det Niels og en af karlene der kørte af sted for at hente fisk. Det var torsk, hummere og tørrede fladfisk. Hummerne var levende, jeg husker mor fortalte at de kravlede rundt på bryggersgulvet og hvor bange børnene var for disse krabater, de blev kogt i grubekedlen . Medens de boede i Skyum havde de altid en gift møllersvend til at passe mølleriet, bl. a. havde de Tinggaards , de havde mange børn , hvoraf jeg har kendt en del. Mor og hendes søskende legede altid med dem, da de var jævnaldrende.
 
Marianne var virkelig dygtig til håndarbejde og strikkede utallige kjoler og trøjer både til hendes 4 voksne døtre og alle børnebørnene, ligeså broderede hun utallige duge og strikkede silkeduge til trods for hendes handicap med leddegigten , arme, hænder og ben var kun store kugler, selv om det gjorde ond blev hun ved med håndarbejdet lige til det sidste.
Kun 2 - 3 år måtte hun tilbringe i rullestol.
Hun rejste næsten altid op til Thy 1 a. 2 gange årlig.
Hun fik ialt 11 børnebørn
Da mormor døde under besættelsen i 1944 , var det med stor besvær hendes kiste dvs (hun var lagt i tre kister) kom herop i en jernbanevogn, den var over 1 uge om det og begravelsen i Hørsted måtte udsættes i flere dage.

Siderne er lavet den 17-feb-2014 med GEDHTanc Version 2.37.6   © 2006